Ένα ακόμη πυκνωτικό ηλεκτρομαγνητικό πυροβόλο (EM Railgun) αναπτύσσει η Τουρκία μετά το πυροβόλο Tufan που αναπτύσσεται από την κρατική εταιρεία Aselsan.

Το δεύτερο πυκνωτικό ηλεκτρομαγνητικό πυροβόλο της Τουρκίας ονομάζεται SAAHİ209 αναπτύσσεται από τον ιδιωτικό τομέα και πρόσφατα πραγματοποιήθηκαν εργαστηριακές δοκιμές όπως αποδεικνύουν και οι σχετικές φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν στον τουρκικό Τύπο.

Το πρόγραμμα για την ανάπτυξη του SAAHİ209 ξεκίνησε αρκετά χρόνια νωρίτερα από τον ιδιωτικό τομέα και οι αρχικές δοκιμές του πραγματοποιήθηκαν το2013.  Όπως ανέφερε το τουρκικό δημοσίευμα οι μέχρι σήμερα δοκιμές ήταν επιτυχημένες.

Κατά τη διάρκεια των δοκιμών χρησιμοποιήθηκαν διαφορετικά είδη βλημάτων τα οποία εκτοξεύτηκαν με ταχύτητες 800-2.060 μέτρων το δευτερόλεπτο.

Το πρόγραμμα έχει την πλήρη υποστήριξη του Υφυπουργείου Αμυντικής Βιομηχανίας της Τουρκίας παρα το γεγονός ότι η κρατική εταιρεία Aselsan αναπτύσσει παράλληλα το πυκνωτικό ηλεκτρομαγνητικό πυροβόλο Tufan τόσο για χερσαία όσο και για ναυτική χρήση.

Source link