Σημαντικά αριθμό αεροχημάτων επιτήρησης και κρούσης πρόκειται να αγοράσει το Τουρκικό Ναυτικό. Πιο αναλυτικά 12 αεροχήματα ANKA Block-B/S MALE και δέκα αεροχήματα κρούσης BAYRAKTAR TB2-S πρόκειται να αγοράσει στο άμεσο μέλλον το Ναυτικό της γειτονικής χώρας δημιουργώντας δύο στολίσκους αεροχημάτων ένα στόλο συστημάτων επιτήρησης και ένα στόλο συστημάτων κρούσης.

Τα αερόχημα επιτήρησης ANKA Block-B MALE θα είναι εξοπλισμένο με το ηλεκτρο-οπτικό σύστημα CATS της εταιρείας Aselsan, ενώ το αερόχημα ANKA Block-S θα είναι εξοπλισμένο με το ραντάρ συνθετικής απεικόνισης SARPE επίσης της εταιρείας Aselsan.

Όσον αφορά το αερόχημα BAYRAKTAR TB2-S αυτό έχει πιστοποιηθεί για την χρήση των πυρομαχικών MAM-L, MAM-C και τον πύραυλό πολλαπλών αποστολών UMTAS της εταιρείας Roketsan και το πυρομαχικό BOZOK του κρατικού ιδρύματος ερευνών Tubitak SAGE.

Υπενθυμίζεται ότι από τις 27 Μαρτίου το Τουρκικό Ναυτικό χρησιμοποιεί δοκιμαστικά πάνω από το Αιγαίο ένα αερόχημα ANKA Block-B από την προκεχωρημένη αεροπορική βάση Dalaman.

Source link