Ανακοινώθηκε και δημοσιεύτηκε η δήλωση για το «πόθεν έσχες» του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Τα περιουσιακά στοιχεία του Τούρκου προέδρου, δημοσιοποιήθηκαν στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, μαζί με την ανακοίνωση των επίσημων εκλογικών αποτελεσμάτων. Εντύπωση προκάλεσε σε κάποιες ιστοσελίδες της γειτονικής χώρας το χρέος που έχει ο Ερντογάν προς τούρκο επιχειρηματία.

Πριν από 4 χρόνια η περιουσία του Τούρκου προέδρου, σύμφωνα πάλι με τα επίσημα στοιχεία της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως ήταν μικρότερη από ό,τι σήμερα και δεν αναφέρονταν κανένα σπίτι στην κατοχή του.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία ο Ερντογάν διαθέτει μια κατοικία αξίας 800.000 ευρώ στην Κωνσταντινούπολη μετρητά σε 3 τράπεζες ύψους 1.1 εκατομμυρίου ευρώ, και μισθό 11.000 ευρώ. Παράλληλα στην κατοχή του διαθέτει ένα αυτοκίνητο Αudi A8 αξίας 43.000 ευρώ.

Ο ίδιος, όμως, φέρεται να χρωστά 400.000 ευρώ στον επιχειρηματία Μεχμέτ Γκιουρ ο οποίος δεν είναι και ιδιαίτερα γνωστός στην Τουρκία. Ο Γκιουρ δραστηριοποιείται στους τομείς των κατασκευών και ιατρικής στην περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Η ιστοσελίδα haberler.com αναφέρει πως το χρέος ενδέχεται να προέρχεται από την πώληση της κατοικίας που διαθέτει σήμερα ο Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη.

eleftherostypos.gr

Source link