Για ‘αποδέκτη δωροδοκίας’ κατηγόρησε τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μιλώντας πριν από λίγο στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του.

Ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου είπε ότι το Κατάρ έστειλε το υπερπολυτελές αεροπλάνο στον Ερντογάν πριν από λίγους μήνες προκειμένου να κρατήσει το στόμα του κλειστό στην ανατολική Μεσόγειο και να μην ‘βγάλει άχνα’ –όπως είπε χαρακτηριστικά- στο φυσικό αέριο που πρόκειται να εξορυχθεί εκεί από την αμερικανική Exxon Mobil σε συνεργασία με την Κρατική Εταιρεία Πετρελαίων του Κατάρ.

O αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης προκάλεσε μάλιστα τον Ερντογάν αν έχει ακόμη τιμή, να επιστρέψει αμέσως το αεροπλάνο και να μην αποδεχτεί το δώρο.

«Νομίζετε ότι κοροϊδεύετε το λαό; Ανέβηκες στο αεροπλάνο του Κατάρ και κάνεις βόλτες από χώρα σε χώρα. Αυτό το αεροπλάνο είναι παράνομο. Κι έτσι δεν λέει τίποτα στο Κατάρ που ψάχνει φυσικό αέριο στην ανατολική Μεσόγειο. ‘Σου έδωσα τζάμπα ένα αεροπλάνο κι εσύ κάνε βόλτες’, του είπαν. Αν σου απέμεινε καθόλου τιμή και αξιοπρέπεια, επέστρεψε αμέσως αυτό το αεροπλάνο».

ΠΗΓΗ: Sigmalive

Source link