Ο Τούρκος υπήκοος που συνελήφθη προ ημερών με τον εκσκαφέα του και στην συνέχεια απελάθηκε στην Τουρκία δηλώνοντας τα καλύτερα λόγια για την συμπεριφορά των ελληνικών αρχών εκκλησιάστηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Ανδριανουπόλεως, την Κυριακή 6 Μαίου, σύμφωνα με την ιστοσελίδα evros-news.gr.

Ο 38χρονος Τούρκος οδηγός Μουσά Αλερίκ, που συνελήφθη στις Καστανιές Έβρου από Έλληνες στρατιώτες, δικάστηκε και απελάθηκε …πήγε να ευχαριστήσει τον Άγιο Γεώργιο που χαίρει μεγάλης εκτίμησης από χιλιάδες «Τούρκους» πιστούς .

Σύμφωνα πάντα με το Evros-news.gr, ο Τούρκος υπάλληλος του δήμου Αδριανούπολης, που το Σάββατο 5 Μαίου επέστρεψε κοντά στην οικογένεια του, δεν ξέχασε ότι τις τρεις ημέρες που βρέθηκε στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ορεστιάδας, τον επισκέφθηκε ο Μητροπολίτης Αδριανουπόλεως Αμφιλόχιος, συζήτησε μαζί του και του συμπαραστάθηκε στην περιπέτεια που πέρασε.

Έτσι, την επομένη της επιστροφής του στην Τουρκία, αν και μουσουλμάνος στο θρήσκευμα, πήρε την 11μελή οικογένεια του και πήγε να… εκλησιαστεί στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Αδριανούπολης, για να ευχαριστήσει τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Αμφιλόχιο για την ενέργεια του να έρθει στην Ελλάδα και να βρεθεί δίπλα του.

Η κίνηση του Τούρκου υπηκόου είναι μια κίνηση σεβασμού καταρχήν στην χριστιανική θρησκεία, από μεγάλη μερίδα σημερινών Τούρκων , ενώ εμπεριέχει και στοιχεία που σαφώς χρήζουν διερεύνησης.

Δέος και τρόμο έπαθε η τουρκική κυβέρνηση όταν προ μηνός μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής στο «εθνικό μητρώο» της χώρας, εκατομμύρια Τούρκοι «μπήκαν» για να αναζητήσουν τις ρίζες τους, και ανακάλυψαν ότι ένα πολύ μεγάλο ποσοστό τους κατάγεται από Έλληνες, Αρμένιους και Εβραίους.

Source link