Ήταν σαφές και αυτονόητο ότι όσο πλησιάζει η 24η Ιουνίου και οι εκλογές στην Τουρκία, ο Ερντογάν τόσο θα επιτίθεται στην Ελλάδα. Ειδικά με την τουρκική οικονομία να πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο, το Τούρκος πρόεδρος «παίζει» συνέχεια το… χαρτί με τις επιθέσεις κατά της Ελλάδας.

Όπως έκανε ξανά σε μια ακόμα προεκλογική του ομιλία. Για να επιτεθεί στους οίκους αξιολόγησης που δίνουν στην Τουρκία το ένα «χαστούκι» μετά το άλλο, χρησιμοποίησε ξανά την Ελλάδα. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ερντογάν κατακρίνει τους διεθνείς οίκους γιατί αναβαθμίζουν την αξιολόγηση της Ελλάδας.

Όπως αναφέρει ο εξόριστος Τούρκος δημοσιογράφος Αμπντουλάχ Μποζκούρτ, αυτή τη φορά ο πρόεδρος της Τουρκίας έφτασε στο σημείο να μιλήσει ακόμα και για τους… κάκιστους δρόμους της Ελλάδας.

Σε ομιλία του λίγο πριν τις εκλογές δήλωσε τα εξής:

«Οι γείτονες μας στην Ελλάδα χρεοκόπησαν» είπε ο Ερντογάν, χαρακτηρίζοντας τη χώρα μας «τελειωμένη» πριν εξαπολύσει την επίθεσή του στους διεθνείς οίκους αξιολόγησης.

«Παρ’ όλα αυτά, (οι διεθνείς οίκοι αξιολόγησης) τους αναβάθμισαν. Αυτοί οι άνθρωποι (οι Έλληνες), βυθίστηκαν, κατέρρευσαν, είστε ικανοί να τους σώσετε με το να τους αναβαθμίζετε; Κοιτάξτε τους δρόμους και δείτε πόσο χάλια είναι τώρα», είπε ο Τούρκος πρόεδρος!

 

Source link