Εξαπέλυσε επίθεση κατά Ελλάδας, ΗΠΑ, Κύπρου – «Τα έχουν βρει Λευκωσία και Ουάσινγκτον»


Ένα μήνυμα που κρύβει μια σαφή απειλή τόσο προς Ελλάδα και Κύπρο, όσο όμως και προς τις ΗΠΑ έστειλε ο Ερντογάν μέσα από έναν διάλογό του με δημοσιογράφους στο ταξίδι επιστροφής από το Παρίσι.

Όπως ανέφερε στον ΣΚΑΙ ο Μανώλης Κωστίδης ο Ερντογάν μίλησε για τα ενεργειακά και τις κινήσεις των πλοίων του ειδικά στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Είπε ότι οι έρευνες και τα γεωτρύπανα δεν θα περιοριστούν στα σημεία που βρίσκονται τώρα, τονίζοντας με νόημα ότι οι Αμερικανοί δεν θα έχουν αντίρρηση, αρκεί να μην πάνε τα τουρκικά συμφέροντα στην περιοχή των δικών τους συμφερόντων στην κυπριακή ΑΟΖ, δηλαδή στο οικόπεδο 10 όπου βρίσκεται το γεωτρύπανο της Exxon Mobil.

Παράλληλα ωστόσο ο “σουλτάνος” είπε ότι στέλνει μήνυμα στους φίλους του να μην ζορίζουν την Τουρκία και να μην τη στριμώχνουν και αυτό είναι ένα μήνυμα τόσο προς την Ελλάδα και την Κύπρο, όσο όμως και προς τους Αμερικανούς, με το οποίο ουσιαστικά προειδοποιεί πως η Άγκυρα θέλει μερίδιο στην ενεργειακή “πίτα” της περιοχής.

Αναλυτικά:

«Στο θέμα αυτό τα συμφέροντα συγκρούονται. Υπάρχει η κοινή συνεργασία των Ελληνοκυπρίων με την Exxon Mobil των ΗΠΑ.

Όπως ξέρετε εμείς πρώτα ξεκινήσαμε από τα βόρεια. Για τη δουλειά αυτή θα έχουμε δυο πλοία γεωτρύπανα και δύο πλοία ερευνών. Από τα γεωτρύπανά μας το ένα θα κάνει έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο και το άλλο στη Μαύρη Θάλασσα. Τα ερευνητικά μας ήδη συνεχίζουν. Θα συνεχίσουμε με τον ίδιο αποφασιστικό τρόπο. Δίπλα τους έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλειά τους. Εμείς για το θέμα αυτό λέμε στους φίλους μας τα απαραίτητα λόγια. Τους λέμε “μην μας ζορίζετε, μην μας στριμώχνετε.»

Δείτε βίντεο:

Source link