Νέο χτύπημα εναντίον της Τουρκίας, αναμένεται να καταφέρει σήμερα ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος θα υπογράψει το νομοσχέδιο για την ετήσιο προϋπολογισμό του αμερικανικού Πενταγώνου, που περιλαμβάνει και το πάγωμα της πώλησης των μαχητικών F-35 στην Τουρκία.

ΠΗΓΗ: HELLAS JOURNAL

Η υπογραφή θα γίνει στη διάρκεια πανηγυρικής τελετής στη βάση Wheeler-Sack Army Air Field, που βρίσκεται στην πολιτεία της Νέας Υόρκης. Η τελετή θα ξεκινήσει στις 2 το μεσημέρι (9 το βράδυ ώρα Ελλάδος). Το νομοσχέδιο έχει τίτλο: “The John S. McCain National Defense Authorization Act for Fiscal Year 2019”.

Μετά την υπερψήφιση του νομοσχεδίου με συντριπτική πλειοψηφία από το Κογκρέσο, ο Λευκός Οίκος είχε επιχειρήσει να αλλάξει, χωρίς επιτυχία, έξι σημεία του νομοσχεδίου, ανάμεσα σε αυτά και την πρόνοια για πάγωμα παράδοσης των F-35, μέχρις ότου αποδείξει το Πεντάγωνο ότι η Τουρκία είναι ένας καλός και πιστός σύμμαχος της Αμερικής και του ΝΑΤΟ. Οι γερουσιαστές και οι βουλευτές απαιτούν επίσης… ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ

Source link