«Την πολιτική που ασκούσε ο Αντώνης Σαμαράς στο μεταναστευτικό» φαίνεται να έχει λησμονήσει ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης ο οποίος δήλωσε ότι δεν αποδοκιμάζει την πολιτική του Ιταλού υπουργού Εσωτερικών και πρόεδρος της ακροδεξιάς Λέγκας του Βορρά Ματέο Σαλβίνι, ο οποίος πρόσφατα είχε ζητήσει φακέλωμα τον Ρομά στη χώρα

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του 24/7 ο Αδ. Γεωργιάδης σχολιάζοντας τις προσφυγικές ροές δήλωσε ότι «δεν λύνεται αν δεν τελειώσουν οι πόλεμοι».

Όπως υποστήριξε ο ίδιος «να τελειώνουν οι επιτροπές ασύλου το έργο τους πολύ γρήγορα, οι παράνομοι μετανάστες να απελαύνονται, να έχουμε κλειστά κέντρα χωρίς ελπίδα ότι θα μπορέσουν να περάσουν στην ΕΕ» υπογραμμίζοντας πως «η ουσία είναι να φυλάς τα σύνορά σου».

Σχολιάζοντας την κατάσταση στην Ιταλία δήλωσε ότι «η πολιτική Σαλβίνι αρέσει στους Ιταλούς ψηφοφόρους. Και εγώ δεν την αποδοκιμάζω καθόλου. Αλλά κινδυνεύουμε να έχουμε ροή από την Τουρκία, από τη Γερμανία, την Ιταλία».

«Θέλω την πολιτική που ασκούσε ο Αντώνης Σαμαράς στο μεταναστευτικό» κατέληξε λέγοντας ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.

Υπενθυμίζεται ότι σε πρόσφατες δηλώσεις του ο Σαλβίνι είχε πει ότι επιθυμεί να προβεί σε ειδική απογραφή των Ρομά της Ιταλίας, ώστε να εξακρυβωθεί πόσοι βρίσκονται στη χώρα.

Οι δηλώσεις του προκάλεσαν κύμα αντιδράσεων από τις ενώσεις Ρομά αλλά και από τον πολιτικό κόσμο.

thepressproject.gr

Source link