Πόσο άλλο ενδοτισμό πλέον. Η ελληνική κυβέρνηση παραδίδει την Θράκη στα προεκλογικά και προπαγανδιστικά παιχνίδια των Τούρκων. Επιτρέπει στον ηγέτη της τουρκικής αντιπολίτευσης (CHP), Μουχαρέμ Ιντζέ να αλωνίσει στην Θράκη, να κάνει ομιλίες και επισκέψεις σε Κομοτηνή και Ξάνθη όταν είναι γνωστό πώς αυτές χρησιμοποιούνται για την ενίσχυση της μισαλλοδοξίας σε βάρος των Ελλήνων και βεβαίως για την ενίσχυση των επιδιώξεων της Άγκυρας στην περιοχή.

Και πώς είναι δυνατόν η Ελλάδα να επιτρέπει σε έναν Τούρκο πολιτικό να κάνει περιοδεία και ομιλίες στη Θράκη όταν όλες σχεδόν οι Ευρωπαϊκές χώρες το έχουν απαγορεύσει, όταν δύο Έλληνες στρατιωτικοί βρίσκονται παράνομα στις τουρκικές φυλακές και όταν βασική θέση του εν λόγω πολιτικού και της αντιπολίτευσης της Τουρκίας πώς 18 ελληνικά νησιά τους ανήκουν και πρέπει να τα πάρουν ακόμη και με πόλεμο.

Τα ερωτήματα που προκύπτουν λοιπόν από την επίσκεψη του Μουχαρέμ Ιντζέ είναι πολλά τόσο για τους σκοπούς της συγκεκριμένης κίνησης, όσο και για τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης και Πολιτείας. Ο Τούρκος πολιτικός έχει προγραμματίσει προεκλογική συγκέντρωση και ομιλία στην Κομοτηνή, λίγες εβδομάδες πριν τη διεξαγωγή των τουρκικών προεδρικών εκλογών.

Όπως έγινε γνωστό, ο ηγέτης της τουρκικής αντιπολίτευσης θα επισκεφθεί το τουρκικό προξενείο και ακολούθως θα μιλήσει σε μουσουλμάνους της περιοχής, στο κτίριο που στεγάζεται η Τουρκική Νεολαία Κομοτηνής. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, μετά την παρουσία του στην Κομοτηνή θα μεταβεί και στην Ξάνθη, ενώ μετά τη Θράκη θα περάσει μέσω του μεθοριακού σταθμού στη Νυμφαία, στη νότια Βουλγαρία και συγκεκριμένα στην πόλη Κρτζάλικ, όπου θα μιλήσει σε τουρκικής καταγωγής πολίτες. Είναι η πρώτη φορά που επικεφαλής τουρκικού κόμματος, υποψήφιος πρόεδρος ή πρωθυπουργός πραγματοποιεί προεκλογική καμπάνια στη Θράκη.

Να σημειώσουμε ότι οι μουσουλμάνοι της Θράκης είναι Έλληνες πολίτες και ως εκ τούτου δεν έχουν δικαίωμα ψήφου στις τουρκικές εκλογές. Όπως αναφέρουν αναλυτές, εικάζεται ότι γίνεται για εσωτερική κατανάλωση και προπαγάνδα, κυρίως ως απάντηση στη συγκέντρωση που πραγματοποίησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο Σεράγεβο, στη Βοσνία.

Το στοιχείο που έχει ενδιαφέρον, είναι η αντίδραση της ελληνικής Πολιτείας και αν ως χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα επιτρέψει τη μεταφορά της τουρκικής προεκλογικής καμπάνιας και προπαγάνδας, σε ελληνικό-ευρωπαϊκό έδαφος. Σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες έχουν απαγορευτεί προεκλογικές συγκεντρώσεις και ομιλίες τόσο του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όσο και βασικών συνεργατών του και επιτελικών στελεχών του κυβερνώντος κόμματος, αλλά και υπουργών.

Source link