Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι η Ουάσιγκτον έδωσε διορία στην Άγκυρα, να αφήσει ελεύθερο ως την Τετάρτη 15 Αυγούστου τον Πάστορα Άντριου Μπράνσον, ο οποίος είναι σε κατ΄οίκον περιορισμό στο σπίτι του στην Σμύρνη.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα «Τουρκικά Νέα» την περασμένη Τετάρτη 8 Αυγούστου επιτροπή εννέα ατόμων από την Άγκυρα, μετέβησαν στην Ουάσιγκτον για να συζητήσουν για την επίλυση των θεμάτων μεταξύ Τουρκίας και Άγκυρας.

Ο Soner Cagaptay, ειδικός αναλυτής για θέματα Τουρκίας του Ιδρύματος Ερευνών Εγγύς Ανατολής, σε κείμενο του στην εφημερίδα Financial Times (FT), αναφέρει πως ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Σάλλιβαν στην συνάντηση που είχε με τους Τούρκους αξιωματούχους, τους έδωσε διορία ως την Τετάρτη 15 Αυγούστου (άραγε η ημερομηνία είναι τυχαία ή εμπεριέχει συμβολισμό για τους πιστούς Χριστιανούς Αμερικανούς πολίτες που στηρίζουν τον Τράμπ;) για να απελευθερωθεί ο πάστορας Μπράνσον.

O Soner Cagaptay δεν έδωσε κάποια άλλη πληροφορία σχετικά με το τι είδους κυρώσεις θα εφαρμόσουν οι ΗΠΑ αν δεν αφεθεί ελεύθερος ως την Τετάρτη 15 Αυγούστου ο Πάστορας.

Source link