Δικάζεται για διασυνδέσεις με την τρομοκρατία 27χρονη Τουρκάλα στο Ισραήλ. Η Εμπρού Οζκάν συνελήφθη από τις ισραηλινές αρχές στο αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ, τη ώρα που αναχωρούσε για την Τουρκία.

Η ίδια, ο δικηγόρος και οι οικείοι της δηλώνουν πως απλώς είναι λάτρης της Ιερουσαλήμ… Η Τουρκάλα πράγματι επισκέφτηκε την πόλη επί τρεις ημέρες. Η κράτησή της παρατάθηκε. Η πρώτη της δίκη έγινε στις 25 Ιουνίου. Ο Τούρκος δικηγόρος της ζήτησε την άμεση απελευθέρωσή της αλλά το αίτημά του απορρίφθηκε.

«Η κόρη μου αγαπά τόσο πολύ την Ιερουσαλήμ. Αγαπά τους ανθρώπους και τα παιδιά εκεί. Έχει επισκεφτεί την πόλη δύο φορές», δηλώνει η μητέρα της. «Ελπίζω η κόρη μου να γίνει η φωνή της Ιερουσαλήμ, η φωνή του τεμένους αλ Ακσά, η φωνή των πονεμένων μητέρων όλου του κόσμου», είπε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Ιερουσαλήμ δρουν πολλές ισλαμιστικές οργανώσεις αρωγής προς τους Παλαιστίνιους, που έχουν και άλλες δραστηριότητες. Πολλές αυτές χρηματοδοτούνται αφειδώς από το καθεστώς Ερντογάν και οι Ισραηλινοί το γνωρίζουν και κινούνται αναλόγως…

Source link