Σοκαριστικό σκληρό βίντεο από την μάχη που έδωσαν μαχητές του PKK με άνδρες του Τουρκικού Στρατού στο Βόρειο Ιράκ έδωσε στην δημοσιότητα η κουρδική οργάνωση.

Στο βίντεο φαίνεται μια μάχη εκ του συστάδην στα βουνά της περιοχής μεταξύ των ανδρών των δύο αντιπάλων που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο τριών Τούρκων στρατιωτών οι οποίοι αν και ήταν εξοπλισμένοι με ό,τι πιο σύγχρονο υπάρχει στον τομέα του οπλισμού και εξοπλισμού δεν κατάφεραν να αντιμετωπίσουν επιτυχώς του στοιχειωδώς εξοπλισμένους Κούρδους μαχητές.

Από τις 10 Μαρτίου του 2018 που ο Τουρκικός Στρατός ξεκίνησε την εισβολή βαθιά στο ιρακινό έδαφος το PKK δεν έχει προβάλει σθεναρή αντίσταση επιτρέποντας στους Τούρκους να φτάσουν σε βάθος 30 χλμ από τα τουρκο-ιρακινά σύνορα.

Αν και την περίοδο αυτή 10 Μαρτίου-12 Ιουνίου οι αψιμαχίες των Τούρκων με τους Κούρδους ήταν αρκετές δεν ήταν τόσο αιματηρές όσο κατά την διάρκεια της εισβολής στο Αφρίν όπου ο Τουρκικός Στρατός έχασε 54 άνδρες το κρίσιμο στοιχείο στην τουρκική εισβολή θα είναι η κατάληψη του όρους Kandil όπου η κουρδική οργάνωση διατηρεί το Αρχηγείο της και τα κέντρα εκπαίδευσης και επιμελητείας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν δημοσιευτεί τις τελευταίες 10 ημέρες η Τουρκική Αεροπορία βομβάρδισε στόχους στις περιοχές Lelkan, Bradost του βόρειου Erbil πλησίον του χωριού Akre στην περιοχή Duhok στο όρος Del βόρεια της πόλης του Erbil.

Επιπλέον η Τουρκική Αεροπορία έπληξε βάσεις της κουρδικής οργάνωσης στο χωριό Bakurman στο Hakurk, Gara, Metina, Zap, Qandil και Avashin Basian.

Σύμφωνα με τους Τούρκους οι επιχειρήσεις τους κατά των Κούρδων του PKK στο βόρειο Ιράκ έχουν την άδεια της κεντρικής κυβέρνησης της Βαγδάτης και πραγματοποιούνται σε συνεννόηση με το Ιράν το οποίο έχει ήδη στείλει στρατεύματα στην ιρανική περιοχή του όρους Kandil για την παρεμπόδιση της εξόδου των μαχητών του PKK προς τα εδάφη του.

Geliyê Alî Dirêj, Sîdekan – Başurê Kurdistanê- 31’ê Gulanê 2018

Source link