Με επιτυχία συνεχίζονται οι προσπάθειες των Τούρκων για την αναβάθμιση των δυνατοτήτων του πυκνωτικού ηλεκτρομαγνητικού πυροβόλου Tufan της εταιρείας Aselsan.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που η τουρκική εταιρεία πραγματοποίησε την 1η Αυγούστου το πυκνωτικό της ηλεκτρομαγνητικό πυροβόλο κατάφερε να επιτύχει αύξηση κατά 50% της ταχύτητα εξόδου του βλήματος με αποτέλεσμα το Tufan να μπορεί να εξαπολύσει τα βλήματα με ταχύτητα 3.000 μέτρα το δευτερόλεπτο.

Οι νέες δοκιμές του πυροβόλου πραγματοποιήθηκαν στην περιοχή Karapınar της επαρχίας του Ικονίου στην κεντρική Ανατολία καιν το πυροβόλο επέτυχε ταχύτητα εξόδου εννέα φορές της ταχύτητα του ήχου.

Με βάση τις γνωστές πληροφορίες το τουρκικό πυροβόλο είχε επιτύχει ταχύτητες μεταξύ 2.000-2.500 μέτρα το δευτερόλεπτο, η νέα αυτή εξέλιξη επιβεβαιώνει την επιμονή των Τούρκων να βελτιώσουν και να ολοκληρώσουν την ανάπτυξη του συστήματος ώστε αυτό να μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο επί πλοίων όσο και για επάκτια άμυνα και αεράμυνα.

Υπενθυμίζεται ότι η ανάπτυξη του συστήματος ξεκίνησε το 2014 οι πρώτες δοκιμές πραγματοποιήθηκαν τον Δεκέμβριο του 2016 και το πρωτότυπο παρουσιάστηκε επίσημα στην τουρκική έκθεση IDEF 2017 στην Κωνσταντινούπολη.

Source link